Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Minna Taurun Taikamajakat-kirjoja voi ostaa hyvin varustelluista kirjakaupoista, kuten Akateemisesta Kirjakaupasta. Hankit majakkakirjoja näppärästi myös suoraan kustantajan (Books on Demand) verkkokaupasta, jossa ovat lisäksi lukunäytteet.

Uusin kirja Taikamajakat ja Helttakeisari (Tuikkulahden tarinat, kirja 2) julkaistiin syyskuussa 2020. Tutustu ja tilaa täällä. Painetun kirjan lisäksi tarjolla myös huokea sähköinen e-kirja. Katso täältä.

Taikamajakat (Tuikkulahden tarinat, kirja 1) ilmestyi marraskuussa 2018. Tutustu ja tilaa täällä.
Painetun kirjan ohella on tarjolla edullinen sähköinen e-kirja. Katso täältä.

Taikamajakat-kirja palkittiin kunniamaininnalla Päätalo-instituutin vuoden 2019 Möllärimestari-kilpailussa lasten- ja nuortenkirjat -sarjassa.

Verkkokirjakaupoista, kuten Adlibris,  Amazon, Booky, Prisma, Suomalainen, Elisa Kirja yms., löydät nämä erityiset romaanit helposti laittamalla hakusanaksi kirjan nimen "Taikamajakat" tai "Taikamajakat ja Helttakeisari".

 

 Sukella seikkailuun Tuikkulahden
sankarien seurassa

 

Suiston kaupungissa vietetään perinteisiä karnevaaleja, mutta Laurista Mahdin päivä on oudoin ikinä. Pormestarin juhlapuhe ei lupaa hyvää Tuikkulahden taikamajakoille. Ovatko tempputaikurit tulleet tiensä päähän? Miksi myrskykyyhkyt kärkkyvät majakoita?

Sukujen väliset vanhat ristiriidat pulpahtavat pintaan. Koston kierre vyöryy voimalla Laurin ja hänen läheistensä yli. Mikä tai kuka on kaiken takana? Helttakeisariko?

Minna Taurun Taikamajakat ja Helttakeisari sekä aiemmin ilmestynyt Taikamajakat muodostavat Tuikkulahden tarinat -kirjaparin. Toinen teos on itsenäinen jatko-osa ensimmäiselle. Merellisissä seikkailukirjoissa on mukana fantasian aineksia, ja niiden syntyä on innoittanut Taurun omakohtainen majakkaharrastus. Kirjoittaja haluaakin kannustaa lapsia, nuoria ja ihan kaikkia tutustumaan majakoiden historiaan ja nykypäivään.

 

 

Miten Tuikkulahden pulmapeli ratkeaa?

 

Vanhan Merikarhun kipparoima Tyrsky seilaa päivittäin majakkasaarille. Koulusta kesälomaileva Lauri, apupoika Ville ja tietysti Laivakissa ovat mukana miehistössä. Leppoisa tunnelma on pian muisto vain, sillä saaristolaivan reitille tupsahtaa yllätyksiä. Mitä Tuikkulahdella tapahtuu? Kuka on yrmeä nenäkäs kaveri, entä Nea Aaltolinja? Ja miksi mahtavin taikamajakka on pinteessä?

Tapahtumien tiimellyksessä sadan vuoden takaiset varjot kietovat Tyrskyn sankarit kuumottavaan sukupolvien ketjuun. Pahamaineisella Usvakarilla historian havina koukuttaa Laurin sukulaistyttöä Essiä. Mikä yhteys ikimysteereillä on taikamajakoihin, vai onko sitä?

”Tuuli ujelsi majakan rakenteissa, ja lyhtykoju paukahteli, mutta se ei häirinnyt Lauria. Hänellä ei ollut kiire pois huipulta. Matalalla roikkuvat pilvenhattarat leijuivat untuvaisten höyhenten lailla ohi. Lauri voi melkein koskettaa niitä.”