Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Harrastusvinkki

Perusta oma Taikamajakat etälukupiiri. Kutsu mukaan junnut ja mummot.

 

Näin fyysisten kontaktien rajoittamisaikana nykyteknologia näyttää kyntensä ja avaa monia mahdollisuuksia. Kokeile virtuaalisen etälukupiirin perustamista muualla olevien läheistesi tai ystäviesi kanssa. Mietipä, kuinka merta ja majakoita rakastavat isovanhempasi ilahtuisivat, jos kutsuisit heidät vaikka videopuhelulla mukaan keskustelemaan jännittävistä majakkaseikkailuista. Voit myös yllättää tylsyyttä valittelevat toverisi ja ehdotta tavallisuudesta poikkeavaa tekemistä, etälukupiiriä.

Näin perustat oman virtuaalisen etälukupiirin:

  1. Kutsu etälukupiiriin henkilöt, joiden kanssa haluat keskustella ja vaihtaa ajatuksia kirjasta.
  2. Valitkaa ryhmälle yhteydenottotapa toisin sanoen jokin sähköinen kanava, videopuhelu tai muu sellainen, jonka kautta etälukupiirin keskustelut käydään.
  3. Valitkaa lukupiirin aihe, tässä tapauksessa seikkailukirja Taikamajakat. Täällä on tietoa kirjan hankintapaikoista, mikäli sinulla ei vielä ole sitä. Nyt on hyvä tilaisuus tutustua sähköiseen e-kirjaan, joka on edullinen vaihtoehto.  
  4. Sopikaa lukupiirin lähestymistapa. Vaihtoehdot voivat olla        

1) kirjavinkkaus etälukupiiri:
Yksi lukee kirjan ja esittelee sen muille, kysymyksiä ja keskustelua kirjasta. 

TAI

2) varsinainen etälukupiiri:
Kaikki lukevat kirjan, ajatusten vaihtoa ja keskustelua kirjasta.

 

Alla vielä esimerkkejä kirjavinkkauksen tai lukupiirin keskusteluaiheista:

Tapahtumapaikat.

Seikkailukirja Taikamajakat sijoittuu merelliseen saaristomiljööseen Tuikkulahdelle, Suiston satamakaupunkiin ja majakkasaarille. Minkä nimisissä paikoissa taikamajakat asuvat? Mikä kirjan tapahtumapaikoista miellyttää sinua eniten? Miksi?

Tapahtuma-aika.

Taikamajakoiden tarina kulkee tässä päivässä, mutta sukeltaa myös eri aikakausiin ja jopa yli sadan vuoden päähän majakoiden syntylähteille. Sukupolvien takaiset menneisyyden varjot nostavat päätään. Minkä ajanjakson tarinat ovat kiinnostavimpia? Miksi?

Sankaruus.

Taikamajakat on perinteinen seikkailukirja siinä mielessä, että henkilöissä on hyviksiä ja pahiksia. Majakat ovat yliluonnollisia voimia ja kykyjä omaavia ”supersankareita”. Kirjassa on siten mukana fantasian aineksia. Kerro esimerkkejä, miten ihmisten ja taikamajakoiden sankaruus ilmenee kirjassa? Kuka on sinun suosikkisi taikamajakoista, entä kirjan henkilöistä? Miksi?

Tosielämän sankaruus ei ole taikatemppuja ja ihmetekoja, vaan arkipäivän tekoja, toisten auttamista ja yhdessä selviytymistä. Missä tilanteissa sankaruus erityisesti ilmenee mielestäsi nykypäivässämme?

Taikamajakat.

Jokainen kirjan majakkasankareista on omanlaisensa hyvine ja huonoine puolineen. Jokaisella on oma ainutlaatuinen historiansa, ihan niin kuin jokaisella ihmiselläkin. Minkä taikamajakan tarina oli sinusta koskettavin? Miksi?

Loppuhuipennus.

Minkälaisia ajatuksia kirjan loppu herätti? Jos sinun pitäisi kirjoittaa kirjalle vaihtoehtoinen loppu, minkälainen se olisi?

Inspiraatio.

Mikä sinua innostaa majakoissa? Miksi luulet majakoiden aikojen saatossa kiehtoneen monia kirjailijoita ja taiteilijoita? Miksi arvelet kirjailijan halunneen kirjoittaa juuri Taikamajakat -kirjan?

Suomen majakat.

Suomessa on kymmeniä hienoja majakoita. Mikä Suomen majakoista on sinun suosikkisi? Miksi?

 

Voit lukea blogista (29.3.2020 päivitys) Taikamajakat –kirjan kirjoittajan Minna Taurun taustoitusta kirjalle ja terveiset etälukupiiriläisille.