Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Taikamajakat-blogi.

Lisätty 18.09.2021

Kuvakimara Siipiveikkojen seurassa majakalla ja muualla, valokuvien esittelyt, päivitys 30.10.2021.

Siipiveikkojen seurassa majakalla ja muualla -kuvakimara on päättynyt Taikamajakat-kuvagalleriassa.

Kuvakimara kertoo epätavallisista kohtaamisista tavallisten lintujen, varsinkin vesilintujen, kanssa. Sattuman suomia tilaisuuksia on tullut vastaan majakka- ja muilla reissuilla. Inspiraatio kuvien esille laittoon syntyi Taikamajakat ja Helttakeisari -kirjan 1-vuotispäivän johdosta. Onhan kirjassa siivekkäillä merkittävää roolia ihmisten ja majakoiden lisäksi. Valokuvat ovat esillä 18.9.-29.10.2021 välisen ajan Taikamajakat-kuvagalleriassa.  Kuvaluettelo ja kuvien esittelyt alla.

Tervetuloa siipiveikkojen seuraan majakoilla ja muualla!
Minna Tauru

Huomioi tämä! Kuvat pääsevät parhaiten oikeuksiinsa tietokoneen selaimessa avattuina, vaikka ne ovat katsottavissa myös mobiilissa. Selaimessa näet myös kuvatiedoston koko nimen, joka on sama kuin teoksen nimi.

Kuvakimara Siipiveikkojen seurassa majakalla ja muualla kattaa 24 kuvateosta:

0 Siipiveikkojen seurassa

1 Majakalla - Ranska

Pulut olivat ottaneet majakanvartijan roolin Biarritzin majakalla vuonna 2017. Voi vain ihmetellä, kuinka symmetrisesti ne olivat asemissa majakan jalustalla.

2 Muualla - Rooma

Lokki hallitsi Roomaa vuonna 2019 kuin antiikin Rooman keisari ikään. Lähikuvaa näpätessä väistämättä vilahti mielessä, josko se hyökkää kimppuun, muttei se ollut moksiskaan. Taisi olla tuttu juttu.

3 Rooman majakalla

Myös Roomassa voi matkustaa majakalle, vaikkei ihan heti uskoisi. Gianicolon kukkulalta löytyy argentiinalaisten vuonna 1911 lahjoittama erikoisuus.

4 Tiimin kanssa - Tyrrhenan meri

Lido di Ostiassa Tyrrhenan meren rannalla lokit viettivät tiimin yhteistä iltapäivää hillityn hallitusti ja hyvässä hengessä. Eipä olisi uskonut!

5 Matkalla majakalle - Irlanti

Puluja on maailmalla monessa paikassa riesaksi asti, mutta Irlannissa oli tasan yksi kyyhkyläinen, joka matkusti määrätietoisesti majakalle.

6 Majakalla - Irlanti

Irlannissa on paljon majakoita. Tälle yhdelle kiirehdimme pulun kanssa yhtä jalkaa ja sinne se jäi katsomaan loittonevaa selkääni, kun minä lähdin.

7 Kotona

Rannoilla tapaa aika ajoin näyttäviä vesilintujenpönttöjä. Olisipa hauska nähdä jonkun kurkistavan oviaukosta mutta harvemmin niin on osunut kohdalle. Olikohan siellä ketään kotona?

8 Perheen parissa

Rantakiville kiivennyt sorsien suurperhe oli sykähdyttävän näky heinäkuisena kesäpäivänä. Ylpeä emo tarkkaili tuimasti ympäristöä sekä poikaslaumansa puuhia.

9 Uintitreenit

Sorsan poikaset pulahtelivat tai putosivat vuoronperään rantakiviltä veteen. Uimista oli jo selvästi jonkin verran harjoiteltu mutta lisä treeni oli joillekin pienokaisille vielä tarpeen.

10 Auringon nousu - puoli kuudelta

Kesäinen aamunsarastus kultasi maiseman veden äärellä. Rikkumaton hiljaisuus, vain jokunen vesilinnun kirkaisu halkoi ilmaa. Ihana aamuhetki!

11 Aamuvirkun kanssa

Veteen ilmestyi isoja renkaita. Tähysin kalaparvea, ei näkynyt mitään. Oho! Iso härkälintu pulpahti näkyviin vedestä kuin tyhjästä taikurin hatusta nauttimaan kanssani ihanasta aamusta.

12 Suomenlahden rannikolla

Meren rannalla tapaa keväisin kyhmyjoutsenia pariskunnittain. Sisävesillä puolestaan laulujoutsenia. Missä vain joutsenia onkin, niin ihmisten kamerat räpsyvät kerta toisensa perään. Ei ihme sillä valkoinen lintu on komeudessaan vertaansa vailla.

13 Emon selässä

Joutsenemo kuljetti toista poikaisista turvallisesti selässään toisen uidessa reippaasti edellä. Oliko pikkuinen väsähtänyt vai oliko se luonteeltaan varovainen vai peräti vapaa matkustaja? Näky oli kerrassaan suloinen mutta laittoi myös pohtimaan tilannetta.

14 Majakalla - Söderskär

Monet majakkasaaret ovat rikkaita lintuyhteisöjä ja niillä liikkumista on rajoitettu lintujen pesimäaikaan. Esimerkiksi Söderskärin majakan ympäristö on tällaista aluetta.

15 Muualla

Suomen majakat sijaitsevat pääosin kaukana merellä. Laivamatkoilla ehtii ihailla merellistä maisemaa oikein kunnolla ja seurata vesilintujen elämää.

16 Metsonperässä

Aina eivät merimaisematkaan lumoa. Suorastaan järkytyin, kun vuosia sitten eräällä majakkareissulla näin ensimmäistä kertaa livenä merimetsojen pahoin tuhoamia saaria. Näky oli painajaismainen.

17 Uusiin seikkailuihin

Kaupungissa lokkeja vihataan, mutta merelliseen ympäristöön ne omalla tavallaan kuuluvat. Olen aina ihmetellyt niiden kykyä löytää mitä hienoimpia oleskelupaikkoja. Tämä lokki Kotkassa Katriinan meripuistossa tähysti jo selvästi uusia seikkailuja.

18 Sälgrundin majakalla

Yksi Suomen kauneimmista vanhoista majakoista on Sälgrundin majakka. Majakan ympäristössä kulkee luontopolku, joka tutustuttaa saaren luontoilmiöihin. Rantakallioilta aukeavat hulppeat merelliset maisemat.

19 Yksin - majakkasaarella

Sälgrundin rantakivillä yksinäinen lokki leikki tyrskyjen kanssa. Kun vaahtopää iskeytyi kiveen, lokki lehautti siipensä levälleen kuin lentääkseen tiehensä muttei se liikahtanut kuitenkaan. Kun tilanne oli ohi, se kuikaili tyytyväisenä ympärilleen. Uusien tyrskyjen tullessa ja mennessä sama kuvio toistui kerta toisensa jälkeen.

20 Kaksin

Tämä veikeä parivaljakko saa hyvälle tuulelle. Täydellistä sopusointua!

21 Vauhdilla eteenpäin

Isokoskelo kiiruhti määrätietoisesti eteenpäin jättäen näyttävän vanan jälkeensä. Virtaviivainen meno teki vaikutuksen.

22 Bongaus

Majakkareissuilla bongaa usein pääkohteen lisäksi bonuksena muitakin merimerkkejä. Matkalla Sälgrundiin voi nähdä 1930-luvulla rakennetun Stora Remmargrundin loiston.

23 Virtaa vedestä

Kova meno hyydyttää kovimmankin matkaajan. Juomatauko.

24 Jälleen majakalla - Bengtskär

Suomen tunnetuin majakka Bengtskär sijaitsee karuilla luodoilla, joilla monet muuttolinnut pysähtyvät lepäämään kevät- ja syysmatkoillaan.  Bengtskär on myös haahkojen pesimäparatiisi.