Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Taikamajakat-blogi.

Lisätty 21.08.2021

Tutustu majakoiden maailmaan, kansainvälinen majakkapäivä 2021.

Se on täällä taas, nimittäin jokavuotinen kansainvälinen majakkapäivä. Tänä vuonna sitä vietetään ympäri maailman sunnuntaina 22.8. Tyypillisesti elokuun koko kolmannen viikonlopun aikana monilla majakoilla on ollut yleisötapahtumia ja ovet avoinna. Alueelliset koronarajoitukset voivat jossain määrin vaikuttaa tapahtumiin näinä aikoina. Seuraa ajankohtaista tilannetta majakkaseuran ja eri majakoiden kotisivuilta.  

ILLW, International Lighthouse Lightship Weekend, on alkuaan radioamatöörien tapahtuma, jossa lähetyksiä on aktivoitu majakoilta eri puolilta maailmaa. Vuosien varrella se on laajentunut yleiseksi majakoiden teemaviikonlopuksi, jolloin tuodaan esiin majakoiden merkitystä merenkulun turvana sekä niiden arvokasta historiaa ja arkkitehtuuria.  Ensi vuonna tapahtumaa vietetään 25. kertaa.

Mikäli reissu majakalle ei syystä tai toisesta onnistu majakkapäivänä, niin ei syytä huoleen. Majakkakesää on vielä jäljellä. Elokuun loppuun ja syyskuussakin on säännöllistä risteilyliikennettä joillekin majakoille. Majakkapäivää voi vallan mainiosti juhlistaa myös uppoutumalla majakkakirjojen pariin. Tarjontaa on laidasta laitaan: kattavia tietoteoksia, jännittäviä dekkareita ja seikkailukirjoja sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Tutki kirjastojen, kirjakauppojen ja antikvariaattien valikoimia. Vastaan voi tulla yllättäviäkin löytöjä. 

Entä oletko jo tutustunut salaperäisiin Taikamajakoihin?  Lue lisää täältä.