Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Taikamajakat-blogi.

Lisätty 29.11.2020

Valokuvanäyttely Taikamajakat - Majakoiden taikaa aukeaa 1.12.2020.

Kohta se aukeaa! Nimittäin Taikamajakat-kuvagallerian veikeä näyttely meriluonnon ilmiöistä ja monista tutuista majakoista. Näyttely toteutuu joulukalenterin hengessä. Uusia valokuvateoksia tulee 1-3 päivän välein esille galleriassa jouluun asti, ja kaikki kuvat ovat näytillä reilusti tammikuun puolelle asti.

Näyttely kattaa 14 teosta, joissa on yhteensä 24 valokuvaa. Teosten kautta voit tutustua seitsemään suomalaiseen majakkaan. Valokuvat tuovat esiin majakoiden kauneutta ja upeutta, mutta korostavat myös niiden monimuotoisuutta ja loihtivat esiin kerrassaan uudenlaisia piirteitä. Sellaisia, joita et niistä toden totta uskoisi löytyvän. Kun keskittyy katsomaan ja kuuntelemaan majakoita sekä tutustuu niiden vivahteikkaaseen historiaan, voi aistia niiden taianomaisuuden.

Valokuvauksesta on tullut kiinteä osa majakkaharrastustani. Kuvamateriaalia on kertynyt majakkamatkoilta paljon viime vuosien aikana. Merelliset miljööt ovat huikeita kuvauskohteita. Paikoin oli jopa vaikea valita kuvia näyttelyyn monien vaihtoehtojen vuoksi. Olen innostunut myös valokuvien tuunaamisesta. Se on ennen kaikkea hauskaa. Olen jo jonkin aikaa haaveillut näyttelyn kokoamisesta. Nyt kun ensimmäisen Taikamajakat-kirjan julkaisusta on kulunut kaksi vuotta ja toinen kirjakin tuli ulos alkusyksystä tuntui tämä hetki oikealta. Toivon veikeän majakkanäyttelyn tuovan hitusen iloa ja valoa pimeään talveen ja synkkään korona-aikaan.

Tervetuloa majakoiden kiehtovaan maailmaan!
Minna Tauru