Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Taikamajakat-blogi.

Lisätty 28.04.2020

Teemasuomalainen teki jutun majakkaharrastuksesta, päivitys 9.6.2020.

Päivitys 9.6.2020

Majakka-artikkeli vielä uusissa kanavissa. Se on julkaistu 24.5. Etelä-Suomen Median kaupunkilehtien teemasivuilla (matkailu).  Mikäli juttu ei ole vielä tuttu, pääset lukemaan sen verkosta esimerkiksi Helsingin Uutisista tai Länsiväylästä, myös Vantaan Sanomista tai Tamperelaisesta.

Päivitys 4.5.2020

Majakkajuttu tuli luettavaksi su 3.5. Kaakon Viestinnän Kymen Sanomissa Minä ja Suomenlahti -juttuna ja Itä-Savossa kotimaan uutisissa.

Päivitys 1.5.2020

Etelä-Suomen Median Aamuposti, Keski-Uusimaa ja Uusimaa julkaisivat vappuna 1.5. näköislehdissään majakoihin pureutuvan Digi-liitteen, josta artikkelin voi lukea. Jutun tyylikäs taitto pääsee hienosti oikeuksiinsa näköislehdissä.

28.4.2020

Majakat kiinnostavat. Teemasuomalaisen laaja juttu majakkaharrastuksesta ja -matkailusta ilmestyi su 26.4. teematoimituksen monissa yhteistyölehdissä. Tuottaja Laura Määttäsen haastattelujen pohjalta kirjoittama artikkeli löytyy sanomalehtien kotimaan uutisista tai teemasivuilta, esimerkiksi matkailun alta tai Minä ja Suomenlahti -juttuna. Joukko Etelä-Suomen alueen lehtiä kokoaa merellisiä mielenkiintoisia aiheita Minä ja Suomenlahti -sisältöosion alle lehdissään.

Majakkajuttu on julkaistu muun muassa seuraavissa verkkolehdissä ja osassa myös printtinä: maakuntalehdissä Karjalainen, Savon Sanomat, Keskisuomalainen, Etelä-Suomen Sanomat sekä Etelä-Suomen Median lehdissä Aamuposti, Keski-Uusimaa, Uusimaa, Länsi-Uusimaa, Sipoon Sanomat ja Loviisan Sanomat.

Majakoiden myötä pääsee kokemaan häivähdyksen merenkulun historiasta. Artikkelissa avataan majakkaharrastaja-kirjailijan kokemuksia majakkareissuilta ja henkilökuvaa tyyliin ”Majakkaharrastus on kuljettanut Minna Taurua majakalta toiselle ja innosti myös kirjoittamaan kirjan”. Jutusta selviää, mikä majakoissa kiinnostaa ja inspiroi edelleen, vaikka majakkaharrastus alkoi jo yli 10 vuotta sitten. Suomen majakkaseuran majakkasihteeri Kalle Nikander puolestaan kertoo seuran toiminnasta ja siitä kuinka tavattoman suosittuja heidän järjestämänsä retket ovat. Seuran jäsenmäärä kasvaa koko ajan. Lisäksi majakkayrittäjä Paula Wilson tuo keväisen tervehdyksen Suomen tunnetuimmalta majakalta Bengtskäriltä. Majakoiden avaaminen tänä vuonna viivästyy poikkeusolojen takia, mutta majakkasaarilla kevät kuitenkin etenee. Laura Määttäsen majakkakooste on mukava lukupaketti tuoden piristävää vaihtelevaa lukemista jo turruttavien koronauutisten keskellä.