Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Taikamajakat-blogi.

Lisätty 29.03.2020

Kirjailijan terveiset Taikamajakat etälukupiiriläisille.

Mahtavaa että olet ryhtynyt etälukupiiriläiseksi! Lukeminen on hyvää ajanvietettä ja aktivoi ajattelua. Kun kirjasta pääsee keskustelemaan muiden kanssa, niin kokemus kohoaa aivan uusiin sfääreihin. Taikamajakat –kirjassa ihana kesä, meri ja mielettömät majakat ovat vahvasti läsnä. Kirjailijana olen korostetusti halunnut tuoda näitä asioita esiin. Tekstini on paikoin tunnelmoivaa ja kuvailevaa. Kokeilkaapa tällaista! Yksi lukija valitsee kirjasta suosikkitunnelmapalansa ja lukee sen ääneen muille. Muut sulkevat kuunnellessaan silmänsä ja eläytyvät tekstiin. Tunsitko, kuinka aurinko lämmitti ja suolainen vesi pärskähti suuhusi? Kuulitko, kuinka tuuli ujelsi majakan rakenteissa? Kavahditko lokkien kirkunaa tai Laivakissan sihinää?

Taikamajakat on syntynyt monivuotisen majakkaharrastukseni inspiroimana. Kirjallani halusin tuoda majakoiden maailmaa esiin varsinkin lapsille ja nuorille, joille majakat voivat olla sangen outo asia. Nykyaikana majakat ovat vieläpä katoavaa perinnettä ja uhanalaisia. Kokemukset majakkamatkoilta edesauttoivat kirjan syntyä ja tapahtumien kuvaamista. Teos edustaa lajityyppinä maagista realismia, jossa fantasian aineksia on mukana reaalimaailman tapahtumissa. Taikamajakat -kirja ei sinänsä sijoitu mihinkään todelliseen paikkaan, eikä yksikään taikamajakoista ole mikään olemassa oleva majakka. Taikamajakoiden esikuvina kylläkin oikeat majakat ovat olleet.  Olen tässä blogissa aiemmissa teksteissä viitannut näihin inspiraation lähteisiin.

Se, että majakat profiloituvat kirjassa sankareiksi, oli minulle itsestään selvää kirjaa kirjoittaessani. Ovathan majakat pelastaneet lukemattomia laivoja tuhoilta ja haaksirikoilta vuosisatojen aikoina. Ja miettikääpä, minkälaisissa olosuhteissa ne ovat selviytyneet myrskyjen ja tyrskyjen armoilla niin, että vielä meidänkin sukupolvemme voi nauttia niiden kauneudesta, ylväydestä ja ainutlaatuisuudesta. Juuri nyt ei majakoille kuitenkaan pidä matkustaa, vaan pysyä kotona. Kaukokaipuuta voi lievittää edellisten vuosien majakkamuistoilla, leffoilla ja kirjoilla. Jännittäviä lukuhetkiä! Kiinnostavia keskusteluja! Hyvää etälukupiiriä!