Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Taikamajakat-blogi.

Lisätty 17.09.2019

Taikamajakat järvimaisemissa, äitien virkistyspäivä.

Syksyn tullen vaihtelevasta ja epävakaisesta säästä näyttää vakiintuneen uusi normaali. Aurinko pilkahtelee hetken ja sitten ropisee vettä urakalla, kunnes se lakkaa kuin veitsellä leikaten ja vähän ajan päästä taas samat kuviot. Viime lauantaina 14.9. aamu valkeni aurinkoisena, mutta päivän aikana tutut sääilmiöt taas toistuivat. Tämä ei kuitenkaan menoa hidastanut eikä tunnelmaa pilannut äitien virkistyspäivässä Riihimäellä Hirvijärven leirikeskuksessa. Mannerheimin lastensuojeluliiton Riihimäen paikallisyhdistys tarjosi äideille monipuolisen tapahtuman luonnonkauniissa ympäristössä.

Tilaisuudesta ottivat ilon irti niin nuoret äidit kuin jo isoäideiksi ehtineetkin. Päivän aikana tarjolla oli ihania hemmotteluhoitoja, erilaisia tuote-esittelyjä, jumppaa, rantasaunaa, uimista, rastirataa, kädentaitopajaa Cake Mama sekä totta kai arpajaiset pääpalkintonaan täytekakku. Jokainen sai täysin vapaasti valita mihin aktiviteettiin osallistui, kukin kiinnostuksensa ja mieltymystensä mukaan.  Herkullisen lounaan jälkeen tunnettu hyvinvointivalmentaja luennoi energisen elämän avaimista. Muistutus riittävän unen, hyvän puhtaan ruoan ja liikunnan merkityksestä ei ole koskaan pahitteeksi.

Sain sattumoisin mahdollisuuden olla lauantain menossa mukana Taikamajakoiden kanssa. Järvimaisemissa harvemmin tulee majakoita vastaan, joten sisämaassa aihepiiri voi tuntua jossain määrin oudolta ja eksoottiselta. Merellinen seikkailuromaani kuitenkin viehätti monia äitejä, ja Taikamajakat –kirja saikin  uusia ystäviä. Äidit olivat myös kiinnostuneita majakoista mahdollisena koko perheen harrastuksena.

Suomi on tunnetusti tuhansien järvien maa, ja järvet ovat osa suomalaista sielunmaisemaa. Ne ovat tietyllä tavalla tuttuja ja turvallisia, melkein aina on rantaviiva näkyvissä. Samaa ei voi sanoa aavalla merellä. Meri herättää kunnioitusta ja pelkoakin. Majakat ja meri kuuluvat yhteen, entä majakat ja järvi?  Jossain määrin, niinpä! Tässä esimerkkejä: Särkännimen läheisyydessä Näsijärvellä on tamperelaisten paikallinen majakka, Siilinkarin loisto. Se on rakennettu jo vuonna 1906 ja on reilut kuusi metriä korkea. Siilinkarille retkeillään paljon talvisin. Hollolassa Vesijärvellä seisoo erikoisesti puupaaluilla Oinaksen  loisto ja Päijänteellä Tehinselälle pystytettiin vuonna 1925 Tehinsilmä.