Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Taikamajakat-blogi.

Lisätty 02.09.2019

Iki-ihana Espoo-päivä. Taikamajakat menossa mukana Tapiolan Akateemisessa.

Elokuun lopussa vietettiin espoolaisten kaupunkijuhlaa, Espoo-päivää. Tapahtuma kokoaa joka vuosi kymmeniätuhansia kaupunkilaisia erilaisten menojen ja rientojen pariin. Ilmaistapahtumia oli tarjolla niin lapsille kuin aikuisille ympäri kaupunkia ja muun muassa useisiin museoihin vapaa sisäänpääsy. Tänä vuonna tapahtumia järjestettiin sekä perjantaina että lauantaina 30-31.8.2019. Espoo-päivän huipennuksena lauantaina kuultiin Tapiolassa ilmaiskonsertti monine nimekkäine esiintyjineen.

Mitä on espoolaisuus? Siitä on meillä kaikilla varmasti oma mielipide, samoin kuin vaikka helsinkiläisyydestä, turkulaisuudesta tai tamperelaisuudesta. En lähde ilmiöitä sen kummemmin tässä nyt erittelemään, mutta yksi hyvä puoli Espoossa ainakin on, meri, meren läheisyys ja rannat. Kaiken kaikkiaan merellinen miljöö viehättää monia, niin myös kirjallisuudessa.

Olin lauantaina Espoo-päivänä Tapiolan Akateemisessa Kirjakaupassa esittelemässä merelliseen ympäristöön sijoittuvaa Taikamajakat -kirjaani. Oli todella hienoa huomata ihmisten positiivinen asenne merellistä aihetta kohtaan. Ja majakat tietysti ovat todella kiinnostava aihepiiri noin yleisestikin. Lapsille majakat ovat jännittäviä ja vähän outoja seikkailukohteita kuten Taikamajakat -kirjassa. Aikuisia majakoissa kiehtovat muutkin puolet kuten historian havina tai vaikka poikkeuksellinen elinympäristö. Majakat ovat nykyaikana ainutlaatuista katoavaa kulttuuriperintöä. Siksi onkin hyvä kertoa majakoista myös lapsille ja nuorille. Vaikka tarinat itsessään olisivat fiktiivisiä kuten Taikamajakat –kirjassa, ne voivat kuitenkin olla hyvin todentuntuisia ja realistisen oloisia ja siten antaa nuorelle lukijalle innoituksen tutustua majakoiden maailmaan.

Syyskuu alkoi. Tämä majakkakesä on laitettu pakettiin ja muutamien kuukausien päässä häämöttää uusi vuosi. Suomen Majakkaseura on jo julkaissut vuoden 2020 kalenterin. Hankkimalla seinäkalenterin tuet majakkaseuran suojelutyötä Suomen majakoiden hyväksi. Kalenterissa on kerrassaan upeita kuvia majakkasaarilta. Vaikka tällä hetkellä minulla roikkuu seinällä majakkakalenteri jo seitsemättä vuotta, niin seuraavakin on suunnitelmissa hankkia. Katso majakkakalenterista lisätietoa majakkaseuran nettisivuilta.