Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Taikamajakat-blogi.

Lisätty 10.08.2019

Elokuu on majakkakuu, kansainvälinen majakkapäivä 2019.

Jos et vielä ole ehtinyt kesän majakkaretkelle, niin ei syytä huoleen. Majakkakesä jatkuu. Vaikkakin lomat ovat useimmilla jo loppu, paluu töihin ja kouluihin käsillä, kesäisiä viikonloppuja on vielä tulossa. Monesti kesän parhaat kelit tulevat vasta loppukesästä. Saa nähdä, miten tänä kesänä käy!

Oletko huomannut, että elokuu on majakkakuu? Kuukauden kolmantena sunnuntaina vietetään perinteisesti kansainvälistä majakkapäivää ympäri maailman. Tämän vuoden tärkeä  päivämäärä siis 18.8., ja monilla majakoilla tapahtumia on koko viikonlopun ajan. Seuraa tilannetta majakkaseuran ja eri majakoiden kotisivuilta. Ohessa joitakin poimintoja majakkaviikonloppuun liittyen:

Uudestakaupungista risteilyjä m/s Kertulla Isokarin majakalle. Saarella voi myös yöpyä.
Kaskisista nonstop venekuljetuksia Sälgrundin majakalle.
Majakkaseuralla avoimet ovet Gustavsvärnillä, jonne nonstop venekuljetuksia Hangosta 18.8.

Hangosta voi matkata myös Russarön majakkasaarelle vielä 24.8. Tämä ei osu majakkaviikonloppuun. Puolustusvoimien hallitsemalle saarelle on rajoitettu pääsy, ja vierailupäivät ovat harvassa (yhteensä kuusi päivää koko tämän kesän aikana). Osallistuimme perheen kanssa heinäkuun lopulla risteilyyn. Se oli kaikin puolin onnistunut. Yli 150-vuotias majakka oli näkemisen arvoinen, vaikka sisälle torniin ei pääsyt. Saarella oli muutenkin paljon kiinnostavaa, niin upea luonto kuin sotahistoriallisia juttuja, ja sotkussa sai mutustella herkullisia munkkeja. Russarön reissulla pääsi extrana bongaamaan myös Gustavsvärnin, sillä laiva ohitti sen sopivalta etäisyydeltä mennen tullen. Kuvia Russaröstä on kuvagalleriassa.

Myös pohjoisemmilla majakoilla on toimintaa. Ainakin Kokkolasta on matkoja Tankarin majakalle muutamina päivinä vielä elokuussa. Venetsialaisia vietetään 31.8.

Huomaa myös, että elokuussa on yhä jatkuvaa päivittäistä risteilyliikennettä monille majakoille, kuten Söderskär, Utö, Bengtskär tai Kylmäpihlaja.